Jump to content
 • Registracija

Jerneja Žagar

Uporabnik
 • Prispevkov

  16
 • Pridružen

 • Zadnji obisk

O Jerneja Žagar

 • Rojstni dan 15. 08. 1983

Jerneja Žagar's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Ugled v skupnosti

 1. Tole me je pa malo zmedlo, a so bili Ponyji moški in ženski model?
 2. Končnooooooooo, pa še barva je moja. Sedaj pa zbiram podatke. Prosim za pomoč. Hvala
 3. Tisto je bil hec. Saj Buschi to dobro ve. Bom enkrat odslužla.☺ Koliko je razmak med luknjicami za značko pri Rogu? Na tem kolesu je 4, 7mm.
 4. Tole je bilo pa vprašanje pod pasom, zato boš ti odgovoril nanj, da vidim če si si kaj zapomnil od vesne. No katera so dejstva na kolesu, ki pravijo da je Pretis Ideal? Lahko pa predebatirava ob Radlerju. Na nevtralnem ozemlju. P. S. Kolo je bilo prebarvano.
 5. Juhuhuh Vesna je dobila moža. Dela bo še kar nekaj. Ampak luč pa dela. Trenutno iščem značko prtljažnik in sedež.
 6. Pa še kakšneag moža od vesne. Tega bi pa za mojo vesno imela.
 7. Sem še malo raziskovala in sem našla podatek, da so del proizvodnje preselili v Novi Sad ampak o kolesih nič ne piše. Drugače pa Unis Pretis v Sarajevu še vedno obstaja.
 8. Nalepke, so prišle dosti kasneje, po moje je tale na steni nekje iz 60 let. Je pa dejstvo, da so sploh v povojnih časih pač dali gor material ki so ga imeli na voljo, zato ni nujno če ima drugalno opremo, da ni original.
 9. O, hvala za kompliment. To je strast, ki me je čisto prevzela. Tudi jaz imam v zbirki eno žensko Rogovo kolo, ki pa je celotno originalno in bo v poklon Rogu takšno tudi ostalo. Pa dva rogova ponija in enega Unisovega, ki pa zelo potrpežljio čakajo, da se jih lotim.
 10. Lepo pozdravljeni, sem ponosna lastnica ženskega kolesa Pretis Vesna. Zame ima veliko sentimentalno vrednost, zato sem se odločila, da ga renoviram. Veliko sem raziskovala na to temo, ker sem želela, kar največ izvedeti o zgodovini kolesa in posledično o znamki. Licenco za ta model koles sta od koncerna Pretis NSU odkupila sarajevski Unis in češki Favorit. Kasneje sem izvedela, da je bila moja Vesna sestavljena na Češkem, ker ima številko odtisnjeno pod sedežem. Tista sestavljena v sarajevskem Unisu jo imajo spodaj, na okvirju pri gonilki. Pri pridobivanju podatkov sem se najprej obrnila tudi na podjetje Unis Sarajevo, ki še vedno izdeluje kolesa, vendar je žal bil ves arhiv med vojno uničen, tako da mi niso mogli pomagati. Je pa teh koles bilo menda ko listja in trave v Jugoslaviji, saj so bila domače proizvodnje. Prav s tega vidika, jih danes ni veliko ohranjenih, saj jih je veiko končalo na odpadih... To temo sem odprla, ker bi rada izvedela še mnogo več o samih kolesih in znamki, morda se pa tudi zmenimo in organiziramo kakšno srečanje lastnikov Vesn. Jerneja Pa še moja Vesna prej in potem.
×
×
 • Create New...