Jump to content

Bohorc

Uporabnik
 • Prispevkov

  41
 • Pridružen

 • Zadnji obisk

Ugled v skupnosti

1 POVPREČNO

O Bohorc

 • Rank
  Uporabnik
 • Rojstni dan avgust 4

Nedavni obiskovalci profila

Blok z nedavni obiskovalci je onemogočen in ni prikazan drugim uporabnikom.

 1. 2. srečanje Tomos - Puch v Zabrdju je za nami. Pozitivno smo presenečeni nad številčno udeležbo, saj je bilo to šele naše drugo srečaanje in se je kljub temu zbralo 151 mopedov, prijavljenih je bilo 97 mopedov, ostali pa se niso prijavili, tako da smo mnenja, da se bo tovrstno srečanje "prijelo" tudi pri nas. Panoramska vožnja, katere se je udeležilo 117 mopedistov (na prizorišču je ostalo 34 mopedov in mopedistov) nas je čez Mirno, Slovensko vas, Šentruper in Drago pri Šentrupertu vodila v Nebesa nad Šentrupertom, nato pa se je 51 prijavljenih tekmovalcev na prireditvenem prostoru pomerilo v spretnostni vožnji in suvanju APN agregata, prvi trije v vsaki igri so prejeli pokale. Udeleženci so prihajali iz različnih koncev Slovenije, omembe vreden pa je obisk skupine Apn Tour iz Ribnice z 19 člansko udeležbo. Poleg ekipe gostiteljev iz ekipa 4ka klub Zabrdje je bila to najštevilšnejše zastopana organizirana skupina mopedistov, ki je poleg gosta iz Kidričevega ostala v gosteh do naslednjega dopoldneva. Čeprav je to naše šele 2. srečanje smo kot ekipa že lepo uigrani, saj smo razen košnje trave (travnik je bil pokošen 3 dni pred srečanjem)in postavitve prenosnih WC-jev (dostava je bila narejena dva dni pred srečanjem) vse postorili v petek: postavili smo veliki prireditveni šotor, šotor za prenočišče, šotor za kuhinjo, razpeljali električne vode, postavili dvigalo z razsvetljavo, postavili oder za plesišče (zvečer se je po srečnju nadaljevala veselica), postavili mize, jurčke, ogradili sam prostor in parkirišče..., včeraj pa smo prostor že pospravili do zadnje malenkosti. V obeh dneh je v ekipi pri postavitvi in pospravljanju sodelovalo 27 članov domače ekipe, smo pa delo porazdelili nekako na oba dneva, da niso bili v pogonu eni in isti ljudje, razen sedmih članov iz organizacijskega dela ekipe, ki je bil na prizorišču prisoten vse tri dni. Najstarejša mopeda sta bila dva in sicer letnik 1957, najmlajši pa letnik 2012. Najstarejši udeleženec je bil gospod v 77. letu, najmlajši pa je štel 9 let . Želimo si, da tovrstno srečanje postane tradicionalno, da se vsako leto tega dogodka predzadnji vikend v avgustu udeleži večje število mopedistov, predvsem pa bi radi, da se srečanja udeleži tudi kakšna nežnejša predstavnica spola, saj smo letos imeli le dve mopedistki - poleg članice iz 4ka kluba Zabrdje je bila v gosteh gospa iz Sevnice. Tiha želja za naslednje leto je v Zabrdje privabiti 200 mopedov iz cele Slovenije. Že sedaj vabljeni v Zabrdje na 3. srečanje Tomos, Tomos Puch v soboto, 20.8.2016!
 2. Nekdo bo srečnež, ki bo za pičla 2 € dobil tehnično brezhibnega TOMOS avtomatika! Kje ga lahko dobiš za drobiž? Na 2. srečanju TOMOS in PUCH vozil v soboto, 22.8. 2015 s pričetkom ob 11. uri, v Zabrdju pri Mirni, kjer se bo dogajalo srečanje omenjenih vozil, po zaključku uradnega dela pa VSESPLOŠNA VELIKA VRTNA VESELICA ! Mopedisti imate brezplačno kampiranje in zajtrk naslednje jutro! VLJUDNO VABLJENI!
 3. Če še nimate planov kam v soboto, 22.avgusta, ste vabljeni v deželo Cvička, kjer bo 2. srečanje vozil TOMOS, TOMOS - PUCH. Tako, kot lani, bomo tudi letos poskrbeli, da ne bodo udeleženci lačni in žejni, zapeljali se bomo na cca 25 kilometersko panoramsko vožnjo z spremljevalnii vozili, izvedli tekmovalni del programa, kjer prvi trije v dveh posameznih igrah prejmejo pokale in praktične nagrade, potekal pa bo tudi bogat srečelov z glavno nagrado - delujočim Tomos Avtomatikom. Prijavnina znaša 10 €, v katero je všteta brezplačna porcija golaža, brezalkoholna pijača in spominska nalepka. Po razglasitvi rezultatov in podelitvi nagrad iz tekmovalnega dela programa pa se bo dan, oziroma večer nadaljeval ob zabavi z ansamblom Mladika. Poskrbljeno bo tudi za kulinarične dobrote iz žara. Če se odločite kampirati, boste zjutraj postreženi z brezplačnim zajtrkom! Veselimo se druženja z vami, zato vljudno vabljeni!
 4. Ker je zanimanje za letošnje srečanje TOMOS - PUCH vozil na Dolenjskem res precejšnje smo pohiteli z vsemi prijavami in urejanjem potrebne dokumentacije za ta dogodek, tako da lahko uradno napovem, da bo letošnje srečanje v Zabrdju pri Mirni v soboto, 22. avgusta 2015 s pričetkom ob 11. uri. Program bo enak, kot lansko leto, tako kot lani bo tudi letos organiziran bogat srečolov z glavno nagrado: delujoč Tomos AUTOMATIC. Organizirala se bo panoramska vožnja po Mirnski dolini, trasa bo potekala čez tri občine, v dolžino bo merila 22 km, brez večjih klancev, tako, da mopedi ne bodo trpeli in se pregrevali. Prireditev bo v vsakem vremenu, saj bo postavljen velik prireditveni šotor. Izpeljali bomo spretnostno vožnjo in družabne igre, najboljši trije poleg praktičnih nagrad dobijo tudi pokale. Nagradili bomo tudi najstarejšega, kakor tudi najmlajšega udeleženca z mopedom, nagrajen bo najstarejši in tudi najnoveši model kateregakoli mopeda omenjenih znamk. Vljudno vabljeni v čim večjem številu v deželo cvička, že sedaj se veselimo snidenja z vami!
 5. Tri tedne nazaj sem bil kot priča pri urejanju registracije brez dokumentov - UE Litija. Postopek je sledeč: na UE Litija vložiš prošnjo za registracijo mopeda brez dokumntov (če še moped ni bil nikoli registriran), torej poklilčeš na UE Litija in potem po pošti pošlješ prošnjo z vsemi podatki o mopedu, prej pa ga moraš peljati na tehnični pregled. Nato oni preverjajo vse, kar pač morajo (če je bil moped že registriran, ukraden...), nakar te po vsem tem preverjanju povabijo na zaslišanje z dvema pričama - ena priča je lahko ožji sorodnik, ena pa kdorkoli drug. Kot priča moraš vedeti tip motorja, leto izdelave, ccm, barvo... Priči morata podati podobno izjavo, kot vlagatelj prošnje - zgodba o mopedu se mora nekako ujemati - sicer pa te referentka domala sama vodi tako, da poveš tisto, kar naj bi povedal. Postopek na UE litija z zaslišanjem traja nekje dobro uro, medtem vlagatelj že lahko moped zavaruje. Strošek je okoli 70 € z zavarovanjem ,prometnim dovoljenjem tablico, seveda brez potnih stroškov in tehničnega pregleda. Za bolj podrobne informacije pa pokličite na UE Litija...
 6. V AvtoKrka Novo mesto se da registrirat moped brez papirjev, če še ni bil nikoli registriran ali ukraden, zraven morata biti dve priči. V kolikor ne verjamete, samo pokličite dol
×
×
 • Create New...