Jump to content

malnar

Uporabnik
 • Prispevkov

  1 456
 • Pridružen

 • Zadnji obisk

 • Days Won

  12

malnar last won the day on april 15

malnar had the most liked content!

Ugled v skupnosti

31 ODLIČNO

2 sledilcev

O malnar

 • Rank
  Uporabnik
 • Rojstni dan 22. 04. 1949

Nedavni obiskovalci profila

7 357 profile views
 1. O tem ti bo najbolje povedal naš "forumaš" Stevo Vujić iz Kopra, ki je eden največjih ljubiteljev Tomosa pri nas.
 2. Imaš to srečo, da poseduješ edinstveno Pony kolo, ki so ga v Tomosu prilagali kupcem njihovih avtomobilov. Čuvaj ga!!!
 3. Prodam Tomos Sprint - 50ccm. Pred nekaj leti popolnoma obnovljen, tako agregat, kot tudi karoserijsko. Vse na njem je originalno: "Veta" smerokazi, Domino rpčkle, Luč CEV itd.
 4. Čestitam vama za ta neverjeten podvig Malnar
 5. Poizkusi v "Kotal" trgovini. Tam imajo skoraj vse.
 6. malnar

  TOMOS APN CESTNE GUME

  Kupi si Haidenau, ki so veliko boljše od Michelink. Dobiš jih menda v Mariboru.
 7. Če si montiral " cinspulo" Watyong ti ne bo delalo, ker je zanič!!!
 8. Ti novejši kondenzatorji res lahko nagajajo vendar bolj oni za črn magnet oz APN agregate. Če so platine nove, vžigalna tuljava tudi, kaj pa kabel?Kapa svečke? Jaz še vedno sumim bencin. Poizkusi tako, kot sem ti že svetoval. Zapri bencin, zamenjaj svečko, na prazno vrti motor, da učistiš izgorevalni prostor. Jaz sem že imel namreč .takšen problem.
 9. Po vsej verjetnosti ti plovec ne tesni dobro in ti bencin zateka v cilinder. Ko ti ne bo vžgal, zapri bencin odvij svečko in jo priklopi na vžigalni kabel in v prazno vrti pedala. Če bo svečka dajala iskro potem je motor " zazavgan". Vstavi nazaj svečko in motor naj bi vžgal. Zapomni si; vedno zapri bencin ko se ustaviš! Malnar
 10. Če imaš vse prav zvezano ni nič narobe. Verjetno pa imaš premalo porabe po žmigavcu. Več moči rabijo. Watov!!!
 11. malnar

  OBNOVA AON

  Bravo Drago. Lepo si ga spedenal!
 12. 🤤Da dragi Božo. Tudi jaz te pogrešam!
 13. malnar

  Zg. Izlake 14

  Se strrinjam z Butcem. Ta avtomobil gre na vse. Jaz sem se enkrat pripeljal na črpalko,saj sem nalil v rezervar nitrorazredčilo,ker mi . Črpalkar me je vprašal če sem kakšen avtoličar - malar, ker je vse smrdelo po razredčilu. Trenutno ali krajši čas vsi starejši avtomobili prenesejo takšno " prehrano". Problem nastane pri dolgotrajni uporabi neosvinčenega bencina. Na ventilih se bo naredila nepopravljiva škoda. Čemu bi dajal v Hrošča tak bencin? Aditiv s svincem je poceni saj stane nekaj Eurov za poln tank! ker mi je zmanjkalo goriva
 14. malnar

  Zg. Izlake 14

  Brez dodatka boš " skuril" ventile!
 15. Ne razumem . Sestavljanje vilic gre po vrstnem redu; Uvijemo vzmet v " križ vilice. Nato vstavimo matici in oba drsnika ( veliki in mali). navlečemo oba " lončka". Na konec nosilne palice vzmeti namestimo konusa iz plastike.ter jih privijačimo z matico. Vstavimo spodnji del vilic in ju spojimo z maticama, ki imata vgrajemn semerig, zunaj pa filcno tesnilo. Pazimo, da je desni v smeri vožnje tisti z zaporo zavore. Vstavimo bakreni podložki in močno zategnemo. Z vrha vilic nalijemo 0,8 dcl olja SAE 80 in to je to!
×
×
 • Create New...