Jump to content

malnar

Uporabnik
 • Prispevkov

  1 463
 • Pridružen

 • Zadnji obisk

 • Days Won

  12

malnar last won the day on april 15

malnar had the most liked content!

Ugled v skupnosti

31 ODLIČNO

2 sledilcev

O malnar

 • Rank
  Uporabnik
 • Rojstni dan 22. 04. 1949

Nedavni obiskovalci profila

7 441 profile views
 1. Do sedaj je bilo kar mirno glede obnove. Drugi projekti Tomos namreč. Sedaj se pa bom lotil obnove, saj sem dobil nazaj obnovljeni obe oplati. Nekaj kosov mi sicer manjka ampak bom že nekako " zgural" do konca. L.p. Janez
 2. Drago, tudi jaz imam problem s temi okvirčki. Kolega mi je dejal, naj jih dam "natiskati 3D" in potem pokromati!
 3. 400 Eurov za takšen moped?! Novi obroči ......200 Eu Peskanje, ličanje z barvanjem 100 Eu Kromanje, 100 Eu Za 900 eurov dobiš že narejen lep motorček!!!!
 4. Zaradi pomanjkanja prostora in drugih projektov, prodam moped Tomos SPRINT. Moped je bil pred 4 leti obnovljen. Po generalni sem naredil cca 100km. Motor ima vse dokumente na moje ime. Cilinder je brušen na 39mm s 7 stotink toleranco. Na motorju je vidno nekaj manjših napak na kromu in barvi, kar pa ne vpliva na izgled motorja. Sicer je pa motor ljubiteljsko vzdrževan. Ponudbe prosim na zasebno pošto.
 5. malnar

  Obnova kolesa Rog

  Kar se tiče same rje, je najbolje, da jo daš abrazivno odstraniti (peskanje, suhi led, orehove lupine itd.) nato vse ogrodje premažeš s dvokomponentnim "epoxi primerjem". Ko je ta postopek narejen, lahko pobarvaš kolo s kakšno dvokomponentno barvo za avtomobile. Svetujem ti, če nisi vešč barvanja, da tega opravila ne počneš sam. Barvanje je namreč zadnji stadij obnove, ki pa ,če ni dobro opravljen ti bo pokvarilo vse veselje za obnovo. Če boš pa samo delno odstranjeval barvo z brušenjem ti pa svetujem, da kovino zaščitiš s fosforno kislino. Ferosan, ki ga lahko kupiš v naših trgovinah, je bolj "vege" zadeva. Nabavi si sredstvo proti rji, ki ga dobiš v bolje založenih trgovinah z avtolaki. Takšno sredstvo Anti rja proizvajajo v Radovljici. Cena 2 dcl je cca 20 eurov.
 6. Kar takega pusti. Tak, kot je zdaj, je zelo všečen! Malnar
 7. Najboljša za predelavo je glava od 14 tice, ki ima izbočen del. Tako se lahko squish pas enostavno postruži ven. Te stvari odlično obvlada g. Miha tel 041 211 727. Po 1. Septembru. Sedaj ima dopust. Lokacija Postojna okolica.
 8. O tem ti bo najbolje povedal naš "forumaš" Stevo Vujić iz Kopra, ki je eden največjih ljubiteljev Tomosa pri nas.
 9. Imaš to srečo, da poseduješ edinstveno Pony kolo, ki so ga v Tomosu prilagali kupcem njihovih avtomobilov. Čuvaj ga!!!
 10. Prodam Tomos Sprint - 50ccm. Pred nekaj leti popolnoma obnovljen, tako agregat, kot tudi karoserijsko. Vse na njem je originalno: "Veta" smerokazi, Domino rpčkle, Luč CEV itd.
 11. Čestitam vama za ta neverjeten podvig Malnar
 12. Poizkusi v "Kotal" trgovini. Tam imajo skoraj vse.
 13. malnar

  TOMOS APN CESTNE GUME

  Kupi si Haidenau, ki so veliko boljše od Michelink. Dobiš jih menda v Mariboru.
 14. Če si montiral " cinspulo" Watyong ti ne bo delalo, ker je zanič!!!
 15. Ti novejši kondenzatorji res lahko nagajajo vendar bolj oni za črn magnet oz APN agregate. Če so platine nove, vžigalna tuljava tudi, kaj pa kabel?Kapa svečke? Jaz še vedno sumim bencin. Poizkusi tako, kot sem ti že svetoval. Zapri bencin, zamenjaj svečko, na prazno vrti motor, da učistiš izgorevalni prostor. Jaz sem že imel namreč .takšen problem.
×
×
 • Create New...