Jump to content

malnar

Uporabnik
 • Prispevkov

  1 523
 • Pridružen

 • Zadnji obisk

 • Days Won

  18

malnar last won the day on julij 21

malnar had the most liked content!

Ugled v skupnosti

40 ODLIČNO

2 sledilcev

O malnar

 • Rank
  Uporabnik
 • Rojstni dan 22. 04. 1949

Nedavni obiskovalci profila

8 015 profile views
 1. Tomos! Tudi črni so bili. Menim, da ne boš nič falil, če boš naredil sivega. Tudi jaz sem imel sivega! Bili so pa tudi barvani v isto barvo, kot druga barva karoserije. Maska luči itd.
 2. Za moped nabavljen v Sloveniji, ki nima dokumentov je postopek sledeč! Predvsem moped ne sme biti v registru vozil. Dalje; Moped je potrebno Homologirati (cca 90 EU). Po uspešni homologaciji se napravi lastništvo. Imeti je potrebno 2 priči, ki jamčita, da je moped od lastnika, ki ga hoče registrirati. Ko je to opravljeno se izvede tehnični pregled, plača vse takse in zavarovanje ( cca 60 Eu) in se odpelje domov!
 3. malnar

  Junior

  Podoben mu je SLC ali BT cilinder. Prav za prav soi vsi enaki le, da je Juniorjev bolj kompoleksen in prepoznaven po določenih detaljih!
 4. Lahko narediš tudi z navojno palico. Tam, kjer bo pritrjena naredi čim ožjo rinko. Ko bo pocinkano boš tam razprl in namazal s " korocinkom"( spray). Očistiš pa edino na ta način lahko.
 5. Vse, kar vidim na tem Poniexpresu je originalno. Navdušuje sedež, ki ni videti nič strgan. Luč je tudi originalna prav tako pedala. Kar se pa tiče agregata ga bo potrebno popolnoma razdreti in tudi preveriti sklopko. V Avstriji se dobi nadomestne dele pri Wiserju, ali pri ing. Stokl -u. Cilinder boš moral kupiti nov, prav tako bat in glavno gred. Morda boš pri nas dobil kakšen rabljeni še dober agregat. Vzmeti na sprednjih kolesih je potrebno razkleniti s posebno napravo in dati na peskanje in cinkanje. Najdi si dobrega mehanika, ki ti bo svetoval ali celo popravil tega Ponija. Stroški pa se bodo gibali preko 1000 Eurov!
 6. Slikano je pa morda v Čižićih!!! Tam smo ga svoje dni kar lepo "biksali"!
 7. Se mi je zdelo da je na Krku! Na tem Fapu so izbirali "zajčice " za Haludovo!!!
 8. Če ni na Krku, je potem možen samo še Cres. Samo kje. Te otoke poznam. Morda Merag izgradnja Trajektne luke?
 9. Če so na sliki gole pič.e in je slikano na otoku, je logično, da je to Goli otok!!! Če je tako, bom rekel, da je to Rab!
 10. Tako, kot je navedel Praporščak! Če je v registru in če je lastnik že umrl, se ti slaba piše.
 11. Ni potrebno. Vilice razdri in odnesi nekomu, ki ima močan " primež" (šraufštok). Vilice se vpne v primež, na rog vilice se natakne močno cev in se s cuknjem počasi izravnava krak. Vilice je potrebno vpeti med oba križa!!!
 12. To je Goli otok! Lahko bi se imenoval "Tripičkić!" V ozadju se vidi Prvić! Si dal dober namig Darko!
 13. Vsekakor je to letnik med 1965 in 1969. Po letu 1965 so uporabljali rezervarje takšne, kot je tvoj. Ker ima na balanci ročico za gas in klasično balanco od T 12 pa sklepam da do 1969 .Kasneje so uporabljali Balanco, kot jo ima T-14 V z ročico za zrak pa ob strani - boku motorja.
 14. Te vilice bi se dalo popraviti! Tomos 14 M IN 15 sta imela daljši vrat, tako kot BT ali CTX.
×
×
 • Create New...