Jump to content

malnar

Uporabnik
 • Prispevkov

  1 523
 • Pridružen

 • Zadnji obisk

 • Days Won

  18

Everything posted by malnar

 1. Tomos! Tudi črni so bili. Menim, da ne boš nič falil, če boš naredil sivega. Tudi jaz sem imel sivega! Bili so pa tudi barvani v isto barvo, kot druga barva karoserije. Maska luči itd.
 2. Za moped nabavljen v Sloveniji, ki nima dokumentov je postopek sledeč! Predvsem moped ne sme biti v registru vozil. Dalje; Moped je potrebno Homologirati (cca 90 EU). Po uspešni homologaciji se napravi lastništvo. Imeti je potrebno 2 priči, ki jamčita, da je moped od lastnika, ki ga hoče registrirati. Ko je to opravljeno se izvede tehnični pregled, plača vse takse in zavarovanje ( cca 60 Eu) in se odpelje domov!
 3. malnar

  Junior

  Podoben mu je SLC ali BT cilinder. Prav za prav soi vsi enaki le, da je Juniorjev bolj kompoleksen in prepoznaven po določenih detaljih!
 4. Lahko narediš tudi z navojno palico. Tam, kjer bo pritrjena naredi čim ožjo rinko. Ko bo pocinkano boš tam razprl in namazal s " korocinkom"( spray). Očistiš pa edino na ta način lahko.
 5. Vse, kar vidim na tem Poniexpresu je originalno. Navdušuje sedež, ki ni videti nič strgan. Luč je tudi originalna prav tako pedala. Kar se pa tiče agregata ga bo potrebno popolnoma razdreti in tudi preveriti sklopko. V Avstriji se dobi nadomestne dele pri Wiserju, ali pri ing. Stokl -u. Cilinder boš moral kupiti nov, prav tako bat in glavno gred. Morda boš pri nas dobil kakšen rabljeni še dober agregat. Vzmeti na sprednjih kolesih je potrebno razkleniti s posebno napravo in dati na peskanje in cinkanje. Najdi si dobrega mehanika, ki ti bo svetoval ali celo popravil tega Ponija. Stroški pa se bodo gibali preko 1000 Eurov!
 6. Slikano je pa morda v Čižićih!!! Tam smo ga svoje dni kar lepo "biksali"!
 7. Se mi je zdelo da je na Krku! Na tem Fapu so izbirali "zajčice " za Haludovo!!!
 8. Če ni na Krku, je potem možen samo še Cres. Samo kje. Te otoke poznam. Morda Merag izgradnja Trajektne luke?
 9. Če so na sliki gole pič.e in je slikano na otoku, je logično, da je to Goli otok!!! Če je tako, bom rekel, da je to Rab!
 10. Tako, kot je navedel Praporščak! Če je v registru in če je lastnik že umrl, se ti slaba piše.
 11. Ni potrebno. Vilice razdri in odnesi nekomu, ki ima močan " primež" (šraufštok). Vilice se vpne v primež, na rog vilice se natakne močno cev in se s cuknjem počasi izravnava krak. Vilice je potrebno vpeti med oba križa!!!
 12. To je Goli otok! Lahko bi se imenoval "Tripičkić!" V ozadju se vidi Prvić! Si dal dober namig Darko!
 13. Vsekakor je to letnik med 1965 in 1969. Po letu 1965 so uporabljali rezervarje takšne, kot je tvoj. Ker ima na balanci ročico za gas in klasično balanco od T 12 pa sklepam da do 1969 .Kasneje so uporabljali Balanco, kot jo ima T-14 V z ročico za zrak pa ob strani - boku motorja.
 14. Te vilice bi se dalo popraviti! Tomos 14 M IN 15 sta imela daljši vrat, tako kot BT ali CTX.
 15. Fapica!Na Krku. Morda tudi na Rabu.
 16. AOS ni imel kromiranih " lončkov" temveč v original barvi motorja. Ni grše stvari, kot lončki in feltne pobarvani s krom spejem. Pri starodobnih motorjih in avtomobilih ni odstopanj od originala. Poglej si na Guglu, kakšen je bil original AOS in se odloči!
 17. Ja prav imaš. Goma, ki jo vidiš drži te " lončke ". Z vrha previdno nalij nafto tako, da bo stekla med gumo in vilice. Vpeto v primežu imej ravno kontra, kot imaš na sliki, da bo nafta stekla navzdol.Natakni si rokavice tiste, ki so iz blaga in na oprijemalni strani gumirane. Te preprečujejo drsenje. Močno stisni za lenček in ga poizkušaj zavrteti v levo ali desno. Če ti bo uspelo zavrteti lonček, ti ga bo tudi uspelo potegniti iz vilic. To lahko traja ves dan ali pa še več. Glej da bo lepo prepojeno z Nafto. Če ti pa pride Nafta na rokavice ne boš nič naredil, ker ti bo drselo. Če ne boš uspel, vzemi " fleksarco" in prereži lonček, ki ga potem zlahka snameš. 1 lonček stane cca 15 Eurov. Za kromanje obeh, boš pa plačal okoli 20 eurov . Sedaj se pa odloči. l.p. Malnar
 18. Pa si jo prav zložil skupaj? Sklopka mora "dihati". Vsaka " bunkica" mora biti nad praznim prostorom. Nikakor, da bi se po dve skupaj dotikali!!!
 19. Tak avto je brez veze vžigat. Jaz bi na tvojem mestu vzel agregat iz avtomobila in ga temeljito pregledal. Ta avto potrebuje veliko nege!!!!
 20. Ni slabšega, kot preko kroma barvati s "Crom" sprejem. Kar je kromirano, mora biti kromirano. Kar pa barvano pa barvano. Predlagam ti, da fotografiraš nalepko, ki je na rezervarju. Poleg priloži tračni meter, da se bo lahko ugotovila velikost. Takšno nalepko ni problem izdelati. Sanacija tega motorčka bi te stala kakšna 2 jurja, če bi šel v popolno renovacijo.
 21. Bravo Drago. Ti si Car!!!
 22. Se popolnoma strinjam s FIAT 127. Morda bi dal na novo kromirat " kurbl "in še kakšen kos, ki se ga ne vidi, Sicer pa raje pusti takšnega kot je!
×
×
 • Create New...