Jump to content

antasi

Uporabnik
 • Prispevkov

  1 320
 • Pridružen

 • Zadnji obisk

 • Days Won

  30

antasi last won the day on junij 15

antasi had the most liked content!

Ugled v skupnosti

-3 ŠIBKO

1 sledilec

O antasi

 • Rank
  Uporabnik
 • Rojstni dan 07. 03. 1967

Nedavni obiskovalci profila

5 864 profile views
 1. Tisto, ki je na netu imam. Sem pa dal pred 1 mesecem rihtat v Brunšvik Samo Kmetec 40eur in potem v galmo 80eur in je zelo lepo izpadlo. V italiji te obnovljene predvojne maske za fiate prodajajo od 500eur naprej. Hvala za končno normalen post.
 2. Neseš v Galmo in ti oni zrihtajo. Lahko pa neseš tudi fikretu, kamor tudi galma pošilja, pa potem v galmo. Lahko si pa omejen v svoji omejenosti, pa nikamor ne neseš. Velja za gospoda, ki si je celo življenje želel biti pravnik, pa ni ratalo, potem pa pametuje na forumihnasvete o nasvetih.
 3. Ne moreš nastarodobnik forumu objaviti, da si naj mladi ljubitelj namesto kadetta privošči turbo bencinarja...in povrhu še resno misliti. Ravno kadett je najbolj primeren za kakšen tuning, da bo veselje z oldtimerjem večje. Kadett z osnovnim motorjem res ne gre nikamor in njegova preprosta zasnova in majhna teža je idealna za kaj takega. Kaj mislite, da so leta jugoslovanskega, ko so bili nekateri še mladi, ljubitelji avtomobilizma niso frizirali avtov? In ravno tiste izvedenke so danes najbolj iskane med resničnimi ljubitelji oldtimerjev. Če mislite, da je pravi oldtimer samo tisti, ki je originalen do zadnjega vijaka, zakaj pa ima potem vaš oldtimer neke tuning gume z belim robom? Zaradi takšnega mišljenja, kot ga ima tukaj pisoči, se oldtimer scena na žalost deli na stare in mlade oz.one druge, ki nimajo vse original.. in ker se časi spreminjajo zelo hitro, bi tudi stari morali razumeti, da oldtimer ni samo tisto vozilo, ki je original. Ne vem zakaj nekateri starejši tega ne razumejo. Že tako je preveč delitev, potem pa še omaleževanje tistega kar ni original, namesto da bi bili veseli za navdušenje mladih z oldtimerji, pa magari z neoriginal motorjem in širokimi gumami. To lahko preberemo ravno na oldschool forumu , da se mladi ljubitelji oldtimerjev tam nočejo udeleževat starodobniških prireditev, saj se morajo tam zagovarjati pred atarimi eminencami oldtimerjev, zakaj ni vse original. Pa je to itak brezveze razlagat tem tastarim ozkomislečim, ker imajo v glavi prepričanje, da je samo original pravi original. Hkrati pa gledajo samo najbolj vidne stvari in nobeden ne vidi npr.vijakov, stopnje trdote le-teh, proizvajalcev vijakov in takih stvari, kjer se vidi originalnost. Z takšnimi nasveti pomagaš ravno toliko, kot vodeči v obeh zvezah, ki imajo interes, da so skregani, namesto da bi sodelovali v dobrobit nas ljubiteljev starodobnikov.
 4. Še vedno priporočam Galmo
 5. Se moram oglasit, ker zaradi takih nasvetov izgubljamo mlade bodoče ljubitelje avtomobilov in oldtimerjev. Obrni se za nasvet na Oldschool forum, kjer so znani mojstri ravno po predelavah teh Oplov, posebej 2.0 cih oplov motor v kadetta in ti bodo znali svetovali.
 6. Nisem mislil nič slabega, ampak od Tomosa je pa res pečat. Tale kombinezon bi zelo pasal v muzeju Tomosa v Kopru.
 7. https://www.bolha.com/oblacila-za-motoriste/starodobnik-old-timer-jakna-hlace-tomos-oglas-6891733 tole je pa kr cena. mogoče se pa najde kak ljubitelj, ki bo dal za štempelj tomos toliko.
 8. antasi

  Tomos MOSCO razjasnitev

  Samo je verjetno krom načet, če je še original. V vsakem primeru pride resna obnova bolj proti 2 jurjema ali več. Lahko pa daš sliko da se bolje oceni stanje in vrednost.
 9. antasi

  Tomos Puch Galeb

  Ti bo cvt vse razložil, kje kupiti, kje prodati https://dvotaktol.com/navodilo-za-popravilo-puch-r-rl-125-rla-125-sr-sra-125-150
 10. Kako niste dobili nobenih materijalnih koristi,? Mi, ki pomagamo ljubiteljem tukaj že več kot 20 let, smo že vsi bogati na ta račun. Ni vam niti razumljivo pri mojih nasvetih, da proda to redko vozilo v tujino, če hoče iztržiti več denarja. Iz vašega napisanega spet razberem, da ste teoretično znanje pobrali na internetu, praktičnega znanja pa nimate. Starodobnik se sigurno najbolje proda v tujino, vsaj tako smo mi vedno prakticirali ali pomagali ljubiteljem. Je pa to sigurno težji postopek, kot dati oglas na a.net ali bolho in ga prodat prvemu, ki pride mimo. Iz vašega pisanja pa razberem, da nimate pojma o tem, saj ste si ustvarili neko sliko iz interneta in mimogrede tudi iz ogledov na sejmih v tujini, katere ste obiskovali v organizaciji klubov, kateri član ste bili. In vaše pavšalne ocene na osnovi pridobitve enega certifikata, katera zveza je boljša, so milo rečene laične, če že ne žaljive do zvez. Ste kdaj ustanovili kak klub, ste organizirali kakšno srečanje oldtimerjev, ste aktivno pomagali članom pri organizacijah dogodkov, ste vsaj sodelovali pri novih idejah v starodobništvu, ste kdaj pomagali kakšni zvezi?? Glede na to, da niste odgovorili niti na moje osnovno vprašanje, kaj veste o F-1400, za katerega ste dajali nasvete v tej temi, zaključujem z vami in vašim znanjem o starodobnikih, kot se ta forum imenuje. Vaše laično teoretično pametovanje o nakupih in prodaji pa je copy paste nasvetov po internetu
 11. Prosim za odgovor, ker smo že na 173 ogledih..
 12. Nikakor. Lahko pišete o rožah ali pesmi, kot jaz. Ja, pisali ste,pokliči tega, pojdi k unemu. Pa malo se ohladite, to je samo forum. Lepo je, da poizkušate pomagat, ampak strokovnega znanja o obnovi starodobnikov doslej pa ni videt iz vaših par prispevkov.Poznate pa res dobro upravne postopke, nakupe, prodajo itd Takih načeloma nimamo radi, ker imamo preveč negativnih izkušenj s švercerji in preprodajalci-tudi starodobnikov.En tak primer ki je namazan z vsemi žaubami je npr.Tomos 50 racing prodajalec na bolhi.. Pa ne to spet osebno vzet. Nimam nič proti vam, ampak pišem, potem ko preberem kaj ste odpisali. V tej temi npr.niste poudali niti enega strokovnega nasveta o tem fiatu 1400. Samo splošni nasveti, ki veljajo za austro daimler l.1899 pa tudi Teslo3 l.2022. Prebereš jih pa lahko tudi na avtonasveti.si. Sploh kaj veste o oldtimerjih? Npr.o tem Fiatu 1400?
 13. Bom povedal skrivnost: Kekec in Bedanec sta bila izmišljena lika in pravica ne zmaga vedno, v bistvu bolj poredko. Lepo, da se trudiš tukaj že kmalu eno leto. Če hočeš dobro forumu, objavi tudi obnove ali lastništvo ali drugo povezano s starodobništvom. To smo delali tukaj pred 10-15 leti in temu je bil v osnovi tudi namenjen forum. Zdaj sem si vzel čas in pogledal tvoje objave in se res trudiš z razlago zakonov in pomoč uporabnikom. Glede na to, da si predlagal za pomoč moje prijatelje in celo mene, se skoraj sigurno poznava in se me res ne rabiš bat. Ne grizem. Vse kritike so usmerjene zato, ker mi je žal včasih najboljšega foruma, ki pa je zaspal. Sam obnavljam stare stvari. Poglej stare prispevke. Lep dan
 14. Misliš, da kdo to bere? Če do zdaj kaže števec dobrih 100 ogledov, od tega jih imamo trije v tej temi vsak po cca. 30, jih bolj malo to bere... Riba, raca, rak, jest, ko pišem sem bedak. Riba, raca, mastno, ti pa pišeš dolgočasno strašno. Riba, raca, strašno, Od lani aprila pišeš dolgočasno. Riba, raca, pivo, včasih tukaj blo je zanimivo. Riba, raca, sranje, zdaj pa tukaj vlada zimsko spanje.
×
×
 • Create New...