Jump to content
 • Registracija

Nejc780

Uporabnik
 • Prispevkov

  22
 • Pridružen

 • Zadnji obisk

 • Days Won

  1

Nejc780 last won the day on avgust 3 2020

Nejc780 had the most liked content!

O Nejc780

 • Rojstni dan 17. 04. 2002

Nedavni obiskovalci profila

1 092 profile views

Nejc780's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

2

Ugled v skupnosti

 1. Nejc780

  Kolo Rog pony

  Opa ! nevem zakaj mi je podvojilo objavo in vmes vstavilo te smeškote ??!
 2. Nejc780

  Kolo Rog pony

  Zelo lep pony Zelo podoben mojemu, ki mi ga je podaril profesor iz srednje šole :D
 3. Nejc780

  Kolo Rog pony

  Zelo lep pony Zelo podoben mojemu, ki mi ga je podaril profesor iz srednje šole :D
 4. To mi gre na živce ja.. Okej, sej nekatere zastopim ČE moped nima papirje, je bil registriran in se ne da papirjev dobiti, je okvir zvit, NE pa da kupiš motor takoj v dele, sem jih videl že ene par ki so jih Z papirji v kose metal... Pa ni to edini moped ki sem ga moral sestaviti po delih.. Pač to so zame uničevalci kulturne dediščine, za tistih par € profita.
 5. "Updejt" na to temo. Torej kolo sem končal. Matico dobil nekje iz anglije. Ostalo se je dalo lažje dobiti razlika kot noč in dan.Menjan sedež, novi gripi, dodana prednja luč ter dinamo, menjana sredina, pedala, gume itd itd
 6. Nejc780

  Kolo Rog pony

  Sem bil kar nekaj časa odsoten od tega foruma 😮Vmes se je tudi nekaj projektov naredilo.. da malo pokažemDelajo se tudi trudi projekti ROG vendar niso pony(ROG Sport, ROG maraton, ROG record- končan pred kratkim, ter UNIS Sarajevo pony vrjanta) Kolesa niso moja zato sem pa tu ni kak del original ker so ga hoteli zamenjati, čeprav sem pristaš original-a 🤘🤘Skratka sem velik navdušenec koles ROG ljubljana.
 7. No pa sem tudi jaz "ohranil" enega ATX-a propada . Dobil nič drugega kot okvir in hvala bogu še vilice ( no pa še nekaj plastik , izpuh, ročke ostalo pa dokupil)Prihodnji teden pa upajmo da že na cesto (treba še narediti papirje). Slike se vidi prej in potem. Je pa letnik 1988. Meni osebno najleši model TOMOS-azmeraj sem si ga želel imeti. Zanimivo ga je bilo iz 0 sestavljati
 8. Nejc780

  Kolo Rog pony

  Kolegu se je.. sej so radi se lomili zato pa so jih vsi varili Se da tudi če ne vagaš prav veliko.. kolega zapeljal dol s pločnika na cesto čez robnik pa se je prelomil.
 9. Ker nimam doma nič za delat sem se odločil iti rihtati moško kolo rog record. Prvi izziv je bilo treba najti neko čudno dimenijo 26" prednje "felge" vendar se je našlo. Potem pa je sledil malo težji izziv kot sem si mislil. Kajti zadnje kolo ni bilo pravilno pritrjeno. Bilo je "zašraufano" le na roke. Po bližjem pogledu se je izkazalo da je vbistvu pobran navoj ! Sem si mislil ni panike, škatla matic in probavat vendar ni šlo.. Potem sem malo globje raziskoval in se je izkazalo da je to čisto neka druga posebna matica katero sem jaz prvič videl kljub moji zgodovini z ROG kolesi. Nabavit merilo navojev in zmerit. PHA! Nek navoj z imenom 26G.. Kličem znanca strojnika. Mi use pove. 26G (G kot gang ali korak), kot navojnice 60 stopinj- standard DIN fahrad gewinde 79012 link do obrazložitve navoja: (https://www.gewinde-normen.de/en/cycle-thread.html) Zdaj pa me zanima Kje bi takšno matico dobil ? Vsa podjetja do zdaj, ki se ukvarjajo z prodajo matic, podložk itd itd so mi svetovale naj se obrnem na kakšnega orodjarja. Dela kdo to ? Ima morda kdo to doma ? Zadnja opcija pa je seveda kompletna menjava kolesa-felge. TOREJ rabim nekoga ki bi mi lahko to naredil ali pa pozna enega mačka ki mu je to mala malca, kajti postopek izdelave kolikor sem slišal ni lahek.. ali pa če jo ima kdo.. PESTO kolesa je sturmey archer (neko angleško) HVALA Lp Nejc
 10. aa dobro nič hudega hah.. Super, kateri letnik ?
 11. Samo zanima me letnik tvoje 6ke.. Je res 81 ? ali si mislis 4ko ? 6ke so začeli delati 82ga leta.. Če je res 81 letnik bi prosil sliko identifikacijske tablice na zs, če je to mogoče
 12. Nejc780

  Kolo Rog pony

  Zdravo... Iščem nekoga ki ima ogromo delov za ponya kajti rabim jih kar dosti ker na mojem je kar veliko stvari fuč.. Vglavnem iščem dele za PONYa letnik 69 20"col (ima zatiče na obeh straneh pri gonilki, zadni prtljažnik kovinski barvan NE KROMAN !, sprednja luč barvana ne kromirana, spodnja štanga kjer se zloži je ravno...)- samo opis za katerega se gre.. NO iščem pa pumpo ali tlačilko (mere 37.5cm ali podobno) -torbico za pod sedež -Bela pedala -Zadnji trogar oz. prtljažnik barvan ne kromiran. -Zatiči ? nevem kje se dobijo.. tej novi pa itak ne pašejo.. sem probal. predebeli.. zadnji nosilec blatnika dolžina 26cm bele ročke po možnosti če jih je ROG kdaj dal na svoja kolesa ? -2x pony nalepka in 2x ROG GRB nalepka -znonec -stranska tačka za 20" col -In še levo in desno gonilko. desna gonilka je lahko z zatičem ali brez.. to je to. Če ima kdo USAJ nekaj od tega naj mi piše na zs ali kontaktira na mail (slike zaželjene): nejcbolha780@gmail.com Najraje kupim vse od enega prodajalca! Imel sem pa tudi kontakt iz enega gospoda iz LAVRICE, ki je isto prodajal skoraj vse kar ičem jaz.. če mogoče ve njegovo telefonsko ker sem jo izgubil..
 13. Nejc780

  Kolo Rog pony

  Okoli letnik 60 oz manj kot 69. Doma imam ponya letnik 69 in ima posebej trogar oz nima privarjenega na ogrodje. Tvoj ima..
 14. Nejc780

  Kolo Rog pony

  Ponovno se javlam.. sedaj pa z drugim pony-em ki ga bom probal spraviti v original.. Sem mislil da bo v boljšem stanju. (Trogar uničen, pumpe ni, torbice pod sedežam ni,desno pedalo zlomnjeno, Krom slabše ohranjen..). Se pa bom potrudil enako kot sem se pri drugem pony-u (letnik 1982). Po mojih ugotovitvah letnik April 1969.
 15. Nejc780

  Kolo Rog pony

  Sem naredil Scan. Če komu prav pride. Scan0005.pdf Scan0006.pdf Scan0007.pdf Scan0008.pdf
×
×
 • Create New...