Jump to content
 • Registracija

cvt

Uporabnik
 • Prispevkov

  233
 • Pridružen

 • Zadnji obisk

 • Days Won

  24

cvt last won the day on oktober 7 2021

cvt had the most liked content!

Nedavni obiskovalci profila

1 498 profile views

cvt's Achievements

Contributor

Contributor (5/14)

 • Reacting Well Rare
 • Conversation Starter Rare
 • First Post Rare
 • Collaborator Rare
 • Week One Done

Recent Badges

47

Ugled v skupnosti

 1. cvt

  Renault Twingo

  Perčič, dejstvo je, da si mentalni bolnik. Če ti psihiatri ne morejo pomagati, ti ni rešitve, žal.
 2. cvt

  Renault Twingo

  Twingo prve generacije je okreten mestni avto, glede na majhno kubaturo tudi precej poskočen vendar nič kaj varčen. Poznam nekaj prvih lastnikov, nihče od njih ga ni imel več kot 3 leta, najbolj jih je motilo pomanjkanje prostora, pa tudi sicer niso bili preveč navdušeni nad njim. Leta 2013 sem pri mojem takratnem avtu imel večjo okvaro, potrebno je bilo zamenjati motor in mehanik mi je kot alternativo, če ne bi dobil motorja ponudil Twinga za 200 €. Ponujeni Twingo je bil v dobrem stanju, vendar za moje potrebe premalo prostoren, preveč potraten in ni imel kljuke za vleko prikolice. Na srečo sem dobil nadomestni motor in takratni avto uporabljal še 2 leti. Twingo je popularen pri dostavljalcih hrane, ima pa tudi konkurenco. Težko bi se strinjal, da drži ceno seveda pa ni nič narobe, če se za odlično ohranjenega plača kakega stotaka več, ni pa smiselno ugoditi prodajalcu, ki pretirava z nerealno visoko ceno. Glede potenciala, da postane starodobnik je potrebno upoštevati, da to ni neka zanimivo privlačna klasika in tudi čez desetletja se ne bodo preveč ozirali za njim, lahko pa predstavlja nekakšno simboliko za dotičnega posameznika naprimer: prvi (nov) avto, z njim je bil pripeljan otrok iz porodnišnice domov, ………
 3. cvt

  tomos apn 7

  Naprimer RAL 5019 kot približek.
 4. cvt

  Tomos MOSCO razjasnitev

  Odtenek, ki sem ga omenil, je zgolj približek, zato sem tudi napisal da je lahko. Nisem bil dovolj jasen in sedaj to popravljam. RAL 9001 je samo približek, res je tudi da je nekoliko rumenkast, bolj kot original, vendar tudi original izgleda malenkost rumenkasto, kar pa pri starih zbledelih delih ni več tako izrazito, vendar se kljub temu vidi da odtenek ni popolnoma bel. Bodimo veseli, da je vsaj modra barva RAL 5012 identična originalni. Ostala dva odtenka, ki si ju omenil pa sta srebrna in še manj primerna, razen če sta ti všeč.
 5. cvt

  Tomos MOSCO razjasnitev

  Bela barva je lahko RAL 9001
 6. Vsekakor 400 € ni majhen znesek. Povej prosim, kako bi ti izpeljal postopke, da bi bilo kvalitetno in obstojno na dolgi rok in za kakšno ceno. Če delaš sam moraš kupiti pripomočke in opremo, kar moraš prišteti zraven. Ni zgolj strošek materiala.
 7. Pogovarjal sem se z upokojenim ličarjem, ki mi je med drugim omenil znesek 400 € za peskanje in barvanje mopeda. Meni se zdi taka cena zmerna in sprejemljiva, mnogim njegovim naročnikom pa je bilo to preveč in je bil od njih večkrat deležen ostrih kritik. Dejal je, da ga sedaj nihče več ne more prepričati, da bi še kaj pobarval, raje uživa v dolgčasu, ker je to bolj znosno, kot poslušanje ostrih komentarjev. Na splošno so ličarske storitve problematika, če ličar sploh prevzame moped, lahko traja tudi celo leto, da ga dokonča, glede cene pa bi se naročniki morali bolje zavedati, da je veliko detajlov, ki vzamejo čas, kljub relativno majhni površini v primerjavi z avtomobilskimi deli: streha, blatniki, pokrov motorja, …
 8. Glede na navedeno si prevzel odškodninsko in kazensko odgovornost za primer morebitnega kaznivega dejanja, ki se bo zgodilo proti meni na katerikoli prireditvi s starodobniki, kjerkoli v Sloveniji. Če bo na prireditvi nastala materialna škoda, kot naprimer poškodba na mojem vozilu, jaz pa bom tudi dokumentiral tvojo prisotnost na prireditvi, boš plačal globo in povrnil stroške popravila. Če me boš na prireditvi fizično napadel, ti grozi 3 do 5 let zapora, če pa me bo napadel nekdo drug, v tem primeru pa, ker gre za organizirani kriminal grozi obema 15 let zapora.
 9. Perčič ne laži o registrski označbi.
 10. Odlično, prepoznal si se, tudi če se malo sprenevedaš.
 11. Na lep sončen dan, ko je bil v Šentjurju sejem starodobnikov, sem že zgodaj zjutraj obiskal prijatelja v Celju, kmalu za tem pa sem nadaljeval pot v Šentjur. Pri koncu naselja Teharje sem opazil zanimiv avto, ki se je kmalu za tem ustavil pri rdeči luči na semaforju. Ko sem se avtu približal in ustavil, sem prepoznal tudi veličastnega voznika. Tako sva eden za drugim vozila vse do sejma, kjer sem jaz parkiral sodobni avto, on pa je svojega starodobnika razstavil na prizorišču sejma.
 12. cvt

  Zapustil so nas :(

  Iskreno sožalje tudi z moje strani.
 13. Zdi se mi, da je prišlo do nesoglasja. Svoje želje moraš prilagoditi zahtevam lastnika. Če pri prvem ni šlo ne pričakuj, da ti bo nekdo drug navdušeno ugodil v celoti. Težko je dati vozilo iz rok neki nepoznani osebi in ji popolnoma zaupati. Poskusi najti kompromis kako drugače. Največjo možnost za uspeh imaš, če bi lastnik vozil sam.
 14. cvt

  Obnova Tomosa

  Glede na navedeno ni videti nobene večje ovire. Ko kupuješ osnovo se ti splača nameniti kakšnega stotaka več in kupiti tisti model, ki ti je zares všeč in po možnosti v čim boljšem stanju, saj bo za v osnovi nekoliko cenejši drugi model, ki ti morda ni tako všeč strošek obnove praktično enak. Strošek obnove ni enkraten strošek ampak se plačuje po posameznih fazah, podobno kot nakup na obroke, zato mogoče tudi ni prevelik finančni zalogaj, odvisno od posameznika. Če na koncu sešteješ vse stroške, česar ne naredijo vsi, je seštevek stroškov poleg nakupa osnove, lastnega dela in prevozov za približno dve povprečni slovenski neto plači.
 15. cvt

  Centriranje koles

  Gospod Grabec iz Mavčič je žal že pokojni, bil je dober mojster za to. Pozanimaj se tudi pri dirkačih, oni morajo vedno imeti dobro centrirano.
×
×
 • Create New...