Jump to content

sg1

Uporabnik
 • Prispevkov

  72
 • Pridružen

 • Zadnji obisk

 • Days Won

  5

sg1 last won the day on februar 12 2019

sg1 had the most liked content!

Ugled v skupnosti

3 POVPREČNO

O sg1

 • Rank
  Uporabnik
 • Rojstni dan 30. 04. 1965

Nedavni obiskovalci profila

Blok z nedavni obiskovalci je onemogočen in ni prikazan drugim uporabnikom.

 1. Ni napaka. Tomos je za serijske številke svojih menjalniških 50 ccm modelov uporabljal samo šestmestne številke. Ko so leta 1976 prišli do milijona izdelanih primerkov so enostavno spet začeli od začetka in tako imata lahko dva mopeda enako serijsko številko. No v bistvu je še slabše. Avtomatike so tudi številčili s šestmestnimi številkami in začeli od začetka, tako je tu lahko že tretji Tomos z enako serijsko številko, potem so pa spet od začetka začeli še z motorji z večjo kubikažo, tako da ima lahko še elektronik 90 kot četrti primerek spet isto serijsko številko. Na srečo so vsaj teh naredili relativno malo.
 2. Samo strinjam se lahko s predhodnikoma. Samo poliraj in morda kakšno malenkost cinkat in kromat, če ne bo zadovoljivo izpadlo. Po 600 prevoženih kilometrih tudi nima biti kaj iztrošeno. Vsi današnji neoriginalni novi deli so neprimerno slabši od originalnih. Ta velika nalepka, ki je pol manjka, bi se pa še pri meni kakšna našla (original !)
 3. sg1

  Barva vozila

  Kako je sploh možno priti do statusa starodobnika brez certifikata ?
 4. Imam še par komadov, če kdo rabi !
 5. sg1

  Rog Tomos Pony Express (1983)

  Imam jih še par komadov, sem poslal zs.
 6. Iskra pri zdravem vžigu prebije okrog 1 cm zraka pri atmosferskem tlaku in to že pri kurblanju. Tako da moči iskre ni ravno težko preverit. Sicer sta pa za to, da moped ne vžge v 99 % primerov samo dva vzroka - ni goriva v valju ali pa ni iskre na svečki. Najprej je treba ugotoviti kateri od teh je pravi, potem pa naprej...
 7. sg1

  Colibri 03 ne vžge

  Pa predno nameščaš magnet nazaj razmasti oba konusa. Tega marsikdo ne naredi, potem se pa čudi, da magnet obrne.
 8. sg1

  obnova tomosa 14 v

  T-12 prosim da nam čimprej posreduješ spisek vseh drejarjev, ki zamenjajo ojnico in centrirajo z navedeno natančnostjo za 6 pack. Hvala in lp.
 9. Na APN 7 je do 60 km/h. Teh je več in se jih da dobiti ceneje.
 10. sg1

  Registracija mopeda

  Jaz ne pomnim, da bi podaljšal prometno dovoljenje na katerikoli organizaciji, ki opravlja tehnične preglede že vsaj 10 let. Ker: -včasih res kaj zakomplicirajo do nezavesti -storitev dodatno zaračunajo (in to ponekod konkretno) -taksa je po zakonu nižja, če je podaljšanje opravljeno prek spleta -za vozila, katerim tisto leto ni treba opraviti tehničnega pomeni popolnoma odvečno pot -pri svojem zavarovalničarju, ki me obišče na domu dobim precej več popusta... Tako da avto in tiste dvokolesnike za katera imam konkretno leto tehnični pregled peljem samo na pregled, ostalo pa opravim prek spleta. https://e-uprava.gov.si/storitve/epodaljsanje/iskanjeVozilaStran.esju Nova prometna pride po pošti, letos celo že naslednji dan, sem komaj verjel. Sicer se da podaljšanje opraviti tudi na upravni enoti, kjer tudi ne računajo storitve, je pa taksa v polnem znesku. Zgoraj navedeno velja za podaljšanje, za nove registracije je treba osebno uredit. Zadnjo sem delal lani na upravni enoti za moped 25 km/h. Sicer so zakomplicirali zaradi tehničnega, ki ga nisem šel delat, ampak sem vztrajal, da moped še ni 4 leta star (kar je bilo razvidno iz računa)in so po krajšem posvetu moped registrirali brez opravljanja tehničnega pregleda.
 11. sg1

  Registracija mopeda

  Če prav razumem si uspešno opravil tehnični pregled in plačal zavarovanje. potem se je pa zataknilo pri podaljšanju veljavnosti prometnega dovoljenja ? V takem primeru bi moralo iti podaljšanje prek spleta. Program pogleda v bazo veljavnost tehničnega in zavarovanja in doslej je še vedno šlo skoz, če sta bila ta dva pogoja izpolnjena. Pa še taksa je nižja...
 12. Pred kratkim sem bil na Floridi in videl natanko dva motorista s čelado. Tam vozijo praktično vse od mopedov do Harley-Davidsonov z vetrom v laseh. Resda pa ne divjajo kot pri nas. Na avtocesti so najhitrejše največje mrcine - tovornjaki, motoristi pa najpočasnejši. Za nas narobe svet ampak očitno se tudi tako da živet. Nisem pa pogledal njihove črne kronike, da bi videl kako to vpliva na statistiko žrtev v prometu.
 13. Noben od 21 pešcev, ki so lani umrli na naših cestah ni nosil čelade. Zelo verjetno bi jih kar nekaj, če ne celo večina, preživelo, če bi jo imeli. Pa celo lahko bi jo imeli, saj jim tega nič ne prepoveduje. Se nam kmalu obeta nova sprememba zakonodaje ?
 14. sg1

  tomos colibri 03

  To kar se tebi zdi ohišje motorja to ni, ampak se ta del lepo odvijači in sname. Je pa res treba najprej magnet in elektriko odmontirat...
 15. Imam jaz kopijo kataloga iz leta 1972, je pa uradno za TOMOS AUTOMATIK in TOMOS AUTOMATIC - N. Prvi ima velika, drugi pa mala kolesa
×
×
 • Create New...