Jump to content
 • Registracija

triba

Uporabnik
 • Prispevkov

  55
 • Pridružen

 • Zadnji obisk

Everything posted by triba

 1. Kupim delujoč trostopenjski menjalnik za kolo Simplex champion du monde.
 2. triba

  kastro

  Kot tipičnemu italijanu verjetno manjka še pokrov okrog verige ('kišta'), ki ga je imela večina mestnih koles. Balanca bi lahko bila originalna vendar je žal barvana v sivo ( kar se vidi na sliki). Kot je napisal Kastro poglej nosilec za luč, kjer je lahko simbol - logotip izsekan v nosilcu. Glede na obliko verižnika ni Bianchi. Vseeno poglej, če je mogoče serijska številka na notranji strani gonilne ročice pa bo ena znamka manj na spisku od nekaj sto možnih italijanov. LP
 3. triba

  NSU predvojna kolesa

  Kolo ni moje in se ne morem odločiti, ali ga vzamem ali ne, ker bi bilo namenjeno enemu Abrahamu. Klapa se je odločila, da izgleda premlado. Me je pa povlekel firbec in sem najbolj podobno (vilce, gonilka) zadevo našel v NSU Chrom 36 če odmislimo YU dodatke. Glej prilogo. Ali je možno, da je kakšna manjša firma kupovala kolo brez oznak od NSU in jih kompletirala malo po svoje? Zanimivo je tudi, da so vse vodne nalepke v sredini opraskane (nalašč?). Na eni od vodnih nalepk izgleda sredina kot šahovnica. So imeli hrvati kakšno firmo v kraljevini Yu? Lep dan http://www.fahrrad.nsu24.de/html/meineraeder/1936_NSU_Chrom_grün.pdf
 4. triba

  NSU predvojna kolesa

  Kastro, hvala za odgovor. Tvoj stroj je pravi. Dobil sem še nekaj fotografij zelenca NSU (SPECIAL?), ki jih prilagam. Številke okvirja ni (je nisem našel). Letnica na Torpedu je poškodovana tako, da se vidi le ?6. Tudi barve mi nekako ne gredo skupaj razen če ni to kakšno čudo iz 50-tih, ko so se malo sprostili... Za kaj služi nastavek na ročici torpeda? Kaj lahko komentiraš?
 5. triba

  NSU predvojna kolesa

  Hura, Kastro is back :-) Hvala za odgovor. Prilagam fotografijo, kjer je slikana natisnjena slika. Ker je bil papir zvit je zvita tudi prednja feltna. Trenutno nimam številke okvirja. Kolo mi deluje bolj iz 60-let. kaj ti misliš?
 6. triba

  puch-garaza-1.jpg

  PUCH (Daimler), Št. okvirja 443435 (1933-1934), nikljan okvir z izbočenim napisom Puch. Značka PUCH-Daimler. Na sliki je v stanju v katerem sem ga dobil (razen temeljitega čiščenja).Sedež je iz gumiranega platna in ne vem če je originalen. Dinamo BOSCH ima alumunijasto ohišje.
 7. Ali mogoče kdo ve, če je imel NSU in ostali austrijsko-nemški proizvajalci koles kakšen predvojni model s kromiranimi (nikljanimi) obroči? Vsi, ki sem jih do sedaj videl so bili barvani. Kako določiti letnico izdelave NSU kolesa ? Ali je imel TORPEDO vedno letnico vgravirano v pesto?
×
×
 • Create New...