Jump to content
 • Registracija

vikiviking

Uporabnik
 • Prispevkov

  146
 • Pridružen

 • Zadnji obisk

 • Days Won

  1

vikiviking last won the day on maj 16 2018

vikiviking had the most liked content!

O vikiviking

 • Rojstni dan 01. 01. 1978

Nedavni obiskovalci profila

Blok z nedavni obiskovalci je onemogočen in ni prikazan drugim uporabnikom.

vikiviking's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

 • First Post Rare
 • Collaborator Rare
 • Week One Done
 • One Month Later
 • One Year In Rare

Recent Badges

3

Ugled v skupnosti

 1. vikiviking

  dobeno3

  zamašena diza vplinjaca
 2. vikiviking

  Neznan TOMOS

  Poglej pod Hercules Fox 50, mislim da je to to...
 3. prej bi reku da si pritisnu oz poškodoval črn kabel ki gre med ploščico vžiga in blokom motorja. na nizkih obratih (kurbel) iskra je, na visokih ko bi moral motor delat pa je ni, ker tam prebija. Pri Apn6 lahko vrtiš predužig levo desno v obe skrajnosti, zmeraj vžge, razlika je samo na kakih obratih potem laufa motor.
 4. vikiviking

  Tomos APN 7

  raje luknjo v koleno :)
 5. Dzanzi, V istem novem zakonu so zapisane oboje dajatve za vozila v uporabi in odjavljena, zato me je zadeva ob prvem branju res kar precej zmedla. (Bral sem 8.člen ... ki se nanaša na vozila v uporabi, ... mislil pa sem da se nanaša na odjavljena, ker sem do vsebine zakona prišel z google iskanjem "zakon o dajatvah na odjavljeno vozilo"). Po ponovnem poglobljenem branju tega zakona sem ugotovil, da imaš v bistvu imaš prav, kot si goraj napisal, 20% je na oldtimerje v uporabi in 0% na odjavljene oldtimerje. My bad, sorry ! Pa vsem lepe praznike ! http://www.pisrs.si/Pis.web/pregledPredpisa?id=ZAKO6437
 6. (2) Nižja letna dajatev v višini 20 % letne dajatve za posamezne kategorije oziroma podkategorije vozil iz 7. člena tega zakona se plačuje za vozila s statusom starodobnega vozila. TO IZ TEGA ODSEKA NOVEGA ZAKONA JASNO DOKAZUJE, DA SE GRE PONOVNO SAMO ZA LUPLJENJE NARODA IN NE ZA VAROVANJE OKOLJA !!! Na oldtimerja (ki pač ni nujno da je vsako leto registriran), boš plačeval neko takso, ki je namenjena "kot vspodbuda, da se odrabljeno vozilo pelje na razgradnjo" ? mislim, halooooo ???!!!
 7. Pomoje ti to pomeni, če ti ima neko vozilo v tvoji lasti vpisan status starodobnika, zanj ne bos vsakoletno plačal teh dajatev. So pa tudi, si razlagam "na varnem", vsa vozila, ki trenutno niso vpisana nikjer, ker kot piše, plačevalo se bo samo za odjavljena vozila (se pravi so morala biti pred kratkim vnešena v sistem, da sedaj "naši prevrli" vedo to, da so odjavljena). Ta zakon je kolikor razumem namenjen novejšim avtom, ki bi bili "zdreli za razgradnjo", pa se še vedno valjajo po raznih dvoriščih, ali pa kdo ve kje še huje .... Res pa, da v kategorijo pride tudi "drugi avto, katerega pač letos nisi registriral". Še bolj nerodno pa to postone pri motorjih, če ga pač zaradi raznih vzrokov v določenemu letu ne registriraš (motor je itak ponavadi bolj "hobi vozilo", kot primarno).
 8. vikiviking

  (13)

  zakaj razlika v pretočnih, so zgoraj piljeni ?
 9. vikiviking

  (13)

  zakaj razlika v pretočnih, so zgoraj piljeni ?
 10. a loh prosim tudi meni na urospegan@gmail.com hvala in vesele praznike
 11. vikiviking

  (6)

  ma kej si kupu novga ? :cool:
 12. vikiviking

  (6)

  ma kej si kupu novga ? :cool:
 13. vikiviking

  (1)

  me kar ima da bi spil eno kokto :D
×
×
 • Create New...