Jump to content

vikiviking

Uporabnik
 • Prispevkov

  143
 • Pridružen

 • Zadnji obisk

 • Days Won

  1

vikiviking last won the day on maj 16 2018

vikiviking had the most liked content!

Ugled v skupnosti

3 POVPREČNO

O vikiviking

 • Rank
  Uporabnik
 • Rojstni dan 01. 01. 1978

Nedavni obiskovalci profila

Blok z nedavni obiskovalci je onemogočen in ni prikazan drugim uporabnikom.

 1. sveča ima original podložko ?
 2. bat si obrnil prav ? pušcica navzdol
 3. tesnilo od glave zna bit problem ce imas bat vecji od originala
 4. mogoce ima Matiazz še kako, poišči ga na forumu
 5. vikiviking

  Tomos APN 7

  raje luknjo v koleno :)
 6. pri 5:58 sem ze mislil da je v kader vstopil Jay Leno :)
 7. še ob marsikaj drugega ....
 8. iscem dele mašine za Parilla Bracco
 9. Dzanzi, V istem novem zakonu so zapisane oboje dajatve za vozila v uporabi in odjavljena, zato me je zadeva ob prvem branju res kar precej zmedla. (Bral sem 8.člen ... ki se nanaša na vozila v uporabi, ... mislil pa sem da se nanaša na odjavljena, ker sem do vsebine zakona prišel z google iskanjem "zakon o dajatvah na odjavljeno vozilo"). Po ponovnem poglobljenem branju tega zakona sem ugotovil, da imaš v bistvu imaš prav, kot si goraj napisal, 20% je na oldtimerje v uporabi in 0% na odjavljene oldtimerje. My bad, sorry ! Pa vsem lepe praznike ! http://www.pisrs.si/Pis.web/pregledPredpisa?id=ZAKO6437
 10. (2) Nižja letna dajatev v višini 20 % letne dajatve za posamezne kategorije oziroma podkategorije vozil iz 7. člena tega zakona se plačuje za vozila s statusom starodobnega vozila. TO IZ TEGA ODSEKA NOVEGA ZAKONA JASNO DOKAZUJE, DA SE GRE PONOVNO SAMO ZA LUPLJENJE NARODA IN NE ZA VAROVANJE OKOLJA !!! Na oldtimerja (ki pač ni nujno da je vsako leto registriran), boš plačeval neko takso, ki je namenjena "kot vspodbuda, da se odrabljeno vozilo pelje na razgradnjo" ? mislim, halooooo ???!!!
 11. Pomoje ti to pomeni, če ti ima neko vozilo v tvoji lasti vpisan status starodobnika, zanj ne bos vsakoletno plačal teh dajatev. So pa tudi, si razlagam "na varnem", vsa vozila, ki trenutno niso vpisana nikjer, ker kot piše, plačevalo se bo samo za odjavljena vozila (se pravi so morala biti pred kratkim vnešena v sistem, da sedaj "naši prevrli" vedo to, da so odjavljena). Ta zakon je kolikor razumem namenjen novejšim avtom, ki bi bili "zdreli za razgradnjo", pa se še vedno valjajo po raznih dvoriščih, ali pa kdo ve kje še huje .... Res pa, da v kategorijo pride tudi "drugi avto, katerega pač letos nisi registriral". Še bolj nerodno pa to postone pri motorjih, če ga pač zaradi raznih vzrokov v določenemu letu ne registriraš (motor je itak ponavadi bolj "hobi vozilo", kot primarno).
 12. Kolesarji so dost bolj nevarni, ker vozijo v "tandemu", kot da so "Hells Angels", te bi moral pičit z zakonom min 5.000€ kazni za paralelno vožnjo na regionalnih cestah kjer vozijo tudi avti, ne stare nunce ki hodijo 1x tedensko po kruh v sosednjo vas s pony expressom, ker trgovine v vasi ni.
 13. APN6 in APN4 sta imela 17 col obroče, APN6S (novejša izvedba) pa 16 col. To je ta problem...
 14. vikiviking

  sprint

  to ni enak blatnik, ... če hočemo mal komplicirat resno, ima večji radij ker ima e90 17" kolesa, sprint pa 16". Imam enga tazga tle pred sabo in je videt, tko da ne govorim na pamet.
×
×
 • Create New...