Jump to content

zundapp

Uporabnik
 • Prispevkov

  62
 • Pridružen

 • Zadnji obisk

Ugled v skupnosti

2 POVPREČNO

O zundapp

 • Rank
  Uporabnik

Nedavni obiskovalci profila

Blok z nedavni obiskovalci je onemogočen in ni prikazan drugim uporabnikom.

 1. zundapp

  Pony express

  Pozdravljeni Kobra1 Glede na številko okvirja je vaš Pony Express po mojih zbranih podatkih letnik: Feb.1979
 2. Plastike so pri vseh anortizerjih že slabe. sem pa zasledil da se dajo dobiti rostfrei lončki za PE.
 3. Pozdrav rado7rado zaupaj nam serijsko številko ,pa ti bom povedal katerega leta so izdelali tvoj pony express. Kar pa ne pomeni za so ga tega leta tudi prodali. Kajti tukaj lahko pride do precejšnjih razlik. Nekateri imajo račune od nakupa ki pa ne sovpadajo z letnicami po serijskih številkah.
 4. zundapp

  Pony express

  Pozdravljeni vsi skupaj na tem forumu. Ko prebiram vaše odgovore o obnovi in popravilu amortizerjev za pony express mi gre kar na smeh. Tadej je prosil za nasvet, kako obnoviti premehke amortizerje! Edini pravilni odgovor je MOČNEJŠE VZMETI. Ti amortizerji od pony expressa nimajo nobenih semeringov ,ventilov , kanalov, olja ali kaj podobnega. Imajo samo ohišje, vzmet ,vodilo in pušo ki je podmazana z mastjo. Pony 1975 je lepo prikazal z slikami ,kako se amortizer razdre. Čestiam za pispevek. ROG je v navodilih za uporabo napisal da je nosilnost kolesa z motorjem 75 Kg .Kar je več ,pač utrudi že tako mehke amortizerje v teh 40 in več letih uporabe. Iz lastnih izkušenj priporočam nakup novih amortizerjev ali pa dati v izdelavo močnejše vzmeti.Nato vse skupaj dobro očistiti na novo podmazati in v nasprotnem vrstnem redu sestaviti nazaj. Pa veliko veselja pri vožnji . L.P. Zündapp
 5. Ali si že uspel sneti gonilko! Tudi jaz sem imel tak problem z steyr kolesom. Uporabil sem vsa možna orodja ,abcigerje ,štangice in ŠTANGE. Pogrel do rdečega in hladil z dušikom. Nič ni pomagalo. Nazadnje sem odrezal osovino., nato sem po starih izmerah postružil novo osovino iz orodnega jekla ,izfrezal štirikant in dal osovino kaliti. Upam da tebi ne bo potrebno takih andahti.
 6. Res vrhunsko ohranjeno kolo. To težavo z mehaniko pa bo strokovnjak kot si ti z lahkoto rešil. Pa ne ga imet samo v garaži. Upam da te srečamo z njim tudi na kakšnem srečanju. Vabljeni vsi starodobni kolesarji da se pridružijo 2 septembra v Šmartnem ob Paki na srečanju ljubiteljev starodobnih koles.
 7. Bravo Buschi... To je pravilni odgovor Kolesa pa so uporabljali za Wehrmachtsgespann Zündapp KS 750 in BMW R75 med leti 1941 in 1945
 8. Še en namig: Za voz je uporabil tudi rezervno kolo!
 9. Ali je mogoče kaj temu podobno
 10. Ali bi prodal to "neznano" kolo To je medvojno kolo in trenutne pnevmatike niso prave. V originalu so 4.50 x16. samo malo v pomoc. So pa taka kolesa uporabljale dve znamke.
 11. zundapp

  Pony express

  naj se oglasi na mojo zasebno. se bo ze kaj našlo za PE
 12. zundapp

  Pony express

  Jaz zaščitim vse aluminijaste dele z ALU MAGIC. To je bela tekoča pasta, ki ob stiku z aluminijem postne temna.Pustim nekaj minut učinkovati ,nato pa z mehko krpo spoliram do visokega sijaja. Nastane zaščitni sloj, ki preprečuje oksidacijo aluminija.Vendar je treba postopek ponoviti ob vsakem pranju ali dežju.
 13. zundapp

  Pony express

  Vaš pony express je letnik 1975 po številki okvirja.Predenj ga daste peskat,vam priporočam ,da daste preslikat barvo. To naredijo v mešalnici barv in tako boste imeli originalno barvo. Na izpostavljenih delih je barva obledela od UV žarkov. Zato poiščite predel ,kjer je barva najbolje ohranjena. Številke na sprednji nalepki pa pomenijo št. atesta ,kateremu je bil pony express prijavljen za uporabo v cestnem prometu. Poskusite to nalepko ohranit, ker je ne morete kasneje več kupiti. Z vročim fenom bo najlažje odstraniti nalepke. Nalepke lahko dobite pri meni, prav tako bele zajle in zadnjo luč. Če želite vam lahko ponudim tudi gume z belim robom. Če imate še kakšna vprašanja glede obnove in poteka restavriranja se lahko obrnete na mene
 14. Kot vidimo, je teh poštarskih APN 4P kar nekaj še ohranjenih. Ta policijski pa je res edinstven. Hvala za predstavitev. Morda lahko naložite še nekaj detajlnih fotografij.
 15. zundapp

  Colbri 04

  Upam da se dovolj vidi
×
×
 • Create New...