Jump to content
bostjanb

Mercedes Benz 200 D z registrsko oznako MB J2 67N

Recommended Posts

Spoštovani,

pred 20 leti sem bil lastnik avtomobila Mercedes Benz 200 D na sliki. 

Če mi lahko kdo pomaga pridobiti kontakt s trenutnim lastnikom, ki ima avto registriran z oznako MB J2 67N bom zelo vesel.

V naprej se zahvaljujem vsem za pomoč.

Lep pozdrav

Boštjan

041 37 00 47

IMG_1002.JPG

Deli ta prispevek


Povezava do prispevka
Deli na drugih spletnih mestih

Največja ovira je varstvo osebnih podatkov, zaradi česa se uradno ne sme izdajati podatkov o lastniku.

Če se je aktualni lastnik udeležil srečanja in tam tudi prijavil ima organizator vse potrebne podatke in, če ti zaupa, ti lahko pove, čeprav tvega, vendar manj kot naprimer uslužbenec upravne enote, tehničnih pregledov ali policije.

Če imaš identifikacijsko (VIN) številko bi se dalo brez tveganja izvedeti starost lastnika in občino v kateri prebiva.

Deli ta prispevek


Povezava do prispevka
Deli na drugih spletnih mestih

Spoštovani,

najlepša hvala za vaš odgovor in spodbudo.

leta 2000 sem kupil avtomobil MB 200 D od Marjane Lovšin in ga leta 2001 prodal naprej Janezu Najdič iz Ljubljane (dokumenta v prilogah).

Janez Najdič ga je prodal naprej v Maribor, vendar se ne spomni komu in tudi nima dokumentov. Ve pa, da ga je novi lastnik prebarval.

Na spletni strani Oldtimer društva Duplek sem našel link na 12. srečanje starodobnikov - Duplek, 26.maj 2019, kjer so slike »verjetno istega« avtomobila (slike v prilogah).

https://photos.google.com/share/AF1QipOLST_eMqN47k99JSEhTUB8_0GAfFZTd3xeh9ztWR2a8S4kEafaJG0c7HCvs3ZdQw?key=V09Wbmk5V0dLS3V4Nzk3M21rRmFCWDRjR2owWUp3

Stopil sem v stik s predsednikom Oldtimer društva Duplek gospodom Milanom Šamcem, ki zaenkrat še ni dobil informacij o lastniku avtomobila.

Prav tako sem stopil v kontakt z društvom Deda Kafer, ki naj bi prevzelo delovanje društva Duplek, in so dogovorili, da bodo povprašali na naslednjem srečanju članstva, če kdo pozna lastnika.

Na spletni strani Avtolog sem preveril vpis za številko šasije 00011011010341695 in ugotovil, da je lastnik star 62 let, upravna enota pa ni vpisana.

Lep pozdrav vsem

Boštjan Bahar

041 37 00 47

Prodaja vozila MB 200 D.pdf Nakup vozila MB 200 D.pdf

Deli ta prispevek


Povezava do prispevka
Deli na drugih spletnih mestih

Ko poizveduješ o lastniku moraš navesti tudi razlog poizvedovanja. Če želiš izvedeti zgolj kje se nahaja in še kakšno malenkost imaš možnost za uspeh, če pa ga želiš kupiti pa boš naletel na velik odpor, kateri se v praksi pokaže, da nihče nič ne ve o tem.

Ko se pogovarjaš z nekom, ki bi imel ustrezne informacije je dobro, da mu takoj zatrdiš, da ga ne nameravaš kupiti in boš na ta način pridobil zaupanje. Vprašaj tudi o karakterju lastnika, saj se lahko zgodi, da je zaprt in noče razkazati garaže.

Postopek je podoben postopku osvajanja ženske: počasi korak za korakom, kadarkoli lahko dobiš košarico zato previdno !!!

Ko se boš povezal z lastnikom tudi nakup ne bo nemogoč, vendar bodi vselej previden, da ne dobiš košarice.

P.S.

Zelo mi je všeč tvoje prizadevanje, jaz sem namreč vsakega prodajalca povabil naj pride še kdaj pogledat svojega nekdanjega starodobnika, kateri je sedaj pri meni pa še nihče ni prišel.

Deli ta prispevek


Povezava do prispevka
Deli na drugih spletnih mestih

Aha, zgodba...

Torej, z Veroniko (partnerko) sva velika ljubitelja starih stvari in si želiva enkrat v prihodnosti skrbeti za starinsko vozilo in uživati v vožnji z njim. Med vsemi vozili, ki sva jih zasledila, nama ta mercedes najbolj všeč: je letnik Veronikinega rojstva, je najljubša Veronikina barva, avto me je spremljal celo mladost, ker so bili prvi lastniki sosedje, celo lastnik sem bil (takrat ni bil primeren čas in sem ga zato dal naprej).

Zato bi želel le, da zdajšnji lastnik prejme informacijo, da se neobvezno zanimam za ta avto. Če bi ga lahko videl, bi bilo pa sploh čudovito. 

Boštjan 

 

Deli ta prispevek


Povezava do prispevka
Deli na drugih spletnih mestih

Jaz ti od srca privoščim, da se ti uresničijo želje, obenem pa te opozarjam na pasti, ki jih je polno na trgu starodobnikov. O tem sem že pisal na tem forumu, med drugim sem opisal tudi nekaj svojih izkušenj in želim drugim preprečiti nevšečnosti, ki sem jih jaz doživel kot kupec.

Ostala vprašanja in komentarji so dobrodošli.

Deli ta prispevek


Povezava do prispevka
Deli na drugih spletnih mestih

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Odgovori na to temo...

×   Prilepil si že oblikovan tekst.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Povezava je bila samodejno vdelana.   Vseeno prikaži kot povezavo?

×   Tvoja prejšnja vsebina je bila obnovljena.   Počisti urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...