Jump to content
  • Registracija
Mihatt

Obnova Tomosa

Recommended Posts

Zdravo,

razmišljam, da bi kupil enega Tomosa 14v ali pa nekaj podobnega, ki je v slabem stanju (potreben barvanja, zamenjati določene dele, kupil naj bi ga za približno 200-400Eur.). Sam nisem noben mehanik, vendar pa znam samo osnovne stvari imam pa tudi prijatelja, ki zna mašino razstavit/popravit. Moj cilj ga je čisto obnoviti (pobarvati, zamenjati zarjavele/pokvarjene dele in ga spraviti v delujoče stanje). Zanima me ali je to mogoče ali potrebujem več znanja in koliko mislite, da bi stala obnova?

Lp, 

Link to comment
Deli na drugih spletnih mestih

Glede na navedeno ni videti nobene večje ovire.

Ko kupuješ osnovo se ti splača nameniti kakšnega stotaka več in kupiti tisti model, ki ti je zares všeč in po možnosti v čim boljšem stanju, saj bo za v osnovi nekoliko cenejši drugi model, ki ti morda ni tako všeč strošek obnove praktično enak.

Strošek obnove ni enkraten strošek ampak se plačuje po posameznih fazah, podobno kot nakup na obroke, zato mogoče tudi ni prevelik finančni zalogaj, odvisno od posameznika.

Če na koncu sešteješ vse stroške, česar ne naredijo vsi, je seštevek stroškov poleg nakupa osnove, lastnega dela in prevozov za približno dve povprečni slovenski neto plači.

Link to comment
Deli na drugih spletnih mestih

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Odgovori na to temo...

×   Prilepil si že oblikovan tekst.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Povezava je bila samodejno vdelana.   Vseeno prikaži kot povezavo?

×   Tvoja prejšnja vsebina je bila obnovljena.   Počisti urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...