Jump to content

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

bouton

Popravilo/obnova cilindra diesel motorja Farymann

Recommended Posts

Ker sem nov na tem forumu, ne vem ali moje vprašanje sodi nanj. Če ja, bom hvaležen za nasvete, sicer pa naj administrator moj post zbriše.

Kupil sem čoln s starejšim enocilindričnim diesel motorjem Farymann (letnik 1978 - model K34 - serijska številka 32K34M07671). Motor ima direktno vodno hlajenje (morska voda). Motor je bil nekaj let v neuporabi. Pri servisu motorja pa smo ugotovili, da je problem s cilindrom. Pri cilindru motorja je del, skozi katerega gre navojna palica (na sliki je to označeno z rdečo barvo) morje delno razžrlo. Material cilindra je gus.

Pravzaprav imam dva enaka motorja, ki imata oba zanič cilindra.

Ker za omenjen motor cilindra ni več moč dobiti, me zanima ali ima kdo kakšno idejo, kdo in kako bi mi lahko omenjen cilinder popravil/obnovil?

Sicer je problem razžrtega dela v tem, da skozi luknje, kjer gredo navojne palice na katere se pričvrsti glava motorja uhaja morje. Razmišljam ali bi se dalo na mesta za navojne palice navarit cevke. Ne vem pa ali se da rjavi gus od slane vode sploh dovolj očistiti, da lahko nanj variš? Skrbi me tudi, da bi varjenje zvilo cilinder. Morda bi bila še najboljša varianta izdelava novega cilindra, samo ne vem kdo bi to delal in koliko bi to stalo?

Na Njuškalu sem sicer našel en tak motor, a se bojim, da ima lahko cilinder tudi v podobnem stanju, za eksperimet se mi zdi pa vseeno malo drag.

Skratka, vesel bom vsakega mnenja in ideje!

Še slike:

Cilinder iz prvega motorja:

22903198.jpg

Cilinder iz drugega motorja:

22903201.jpg

Načrt cilindra iz servisnega priročnika:

22903199.jpg

Načrt cilindra iz kosovnice:

22903200.jpg

Deli ta prispevek


Povezava do prispevka
Deli na drugih spletnih mestih

Menda na Madžarskem to poštimajo, za bate vem da jih naredijo,mogoče tudi cilinder.

Moral bi se povezati s kakšnim oldt.klubu v prekmurju,oni bodo zagotovo imeli rešitev .

pozdrav medvedr

Deli ta prispevek


Povezava do prispevka
Deli na drugih spletnih mestih

×
×
  • Create New...