Jump to content
  • Registracija
triba

NSU predvojna kolesa

Recommended Posts

Hmm...mislim da je starejše,ker je še tastara vilica in starejši znak NSU,ki ima večje črke.Razen nosilčkov za pumpo,ki so na njem...ti so povojni,čeprav imam doma kolo od starega očeta,angleško STANLEY,ki ima že prilotane repje za pumpo.Ne vem glih kdaj so jih lotali na NSU-je oz. švasali na okvirje.Brez serijske bo težka.Vidim da je možakar obrnil balanco,ker  je zvonec višji od roke :-))

Verižnik mi tudi deluje sumljiv.Kolo sploh ima značko na okvirju??

 

Tole je pa moj stroj 1936...

20150517_184306.jpg

20150517_184421.jpg

Link to comment
Deli na drugih spletnih mestih

Kastro, hvala za odgovor. Tvoj stroj je pravi.

Dobil sem še nekaj fotografij zelenca NSU (SPECIAL?), ki jih prilagam. Številke okvirja ni (je nisem našel). Letnica na Torpedu je poškodovana tako, da se vidi le ?6. Tudi barve mi nekako ne gredo skupaj razen če ni to kakšno čudo iz 50-tih, ko so se malo sprostili... Za kaj služi nastavek na ročici torpeda?

Kaj lahko komentiraš?

gonilka.jpg

torpedo1.jpg

torpedo2.jpg

kolo spredaj.jpg

spredaj.jpg

znak okvir.jpg

znak spredaj1.jpg

sedez.jpg

Link to comment
Deli na drugih spletnih mestih

Živjo.Sedež je nova zadeva,serijsko cifro probaj najt na geštelu.Luč najbrž FER od Rog Sporta,Rog zvonec in dinama iz Rogovih koles.Nastavek te zanima na ročici oziroma nosilčku za prepreko obrata kolesa ob zaviranju?To je ključavnica,kjer ti manjka dolgi vijak,ki je služil za preprečitev zaklepa ključavnice ob morebitnem padcu na njo.Ključa najbrž nimaš,lahko ti pa svoje poslukam iz zbirke.Verižnik mi je sumljiv,deluje mi starejši od okvirja...najbrž je bil zamenjan.Ta logotip orla na Torpedo pestu mi je tudi starejši po videzu.Razdri pesto,ker imaš letnice na ležajnih maticah na zadnji aksi in na par delih iz sistema zavore.Sčisti dele z razredčilom.Vodna nalepka Special mi je tudi čudna,malo sem v dvomih da je NSU,glede na podobnost okvirja me motijo le nosilci za pumpo,ki so lotani in starejši sistem z zategovalnim vijakom trdote upravljanja vilice.Na desni strani imaš luknjico-tam ti fali vijak.To je bilo ponavadi bolj na predvojnih biciklih.

Pozdrav.

KASTRO

Popravek od kastro
Link to comment
Deli na drugih spletnih mestih

Kolo ni moje in se ne morem odločiti, ali ga vzamem ali ne, ker bi bilo namenjeno enemu Abrahamu. Klapa se je odločila, da izgleda premlado. Me je pa povlekel firbec in sem najbolj podobno (vilce, gonilka) zadevo našel v NSU Chrom 36 če odmislimo YU dodatke. Glej prilogo. Ali je možno, da je kakšna manjša firma kupovala kolo brez oznak od NSU in jih kompletirala malo po svoje? Zanimivo je tudi, da so vse vodne nalepke v sredini opraskane (nalašč?). Na eni od vodnih nalepk izgleda sredina kot šahovnica. So imeli hrvati kakšno firmo v kraljevini Yu?

Lep dan

http://www.fahrrad.nsu24.de/html/meineraeder/1936_NSU_Chrom_grün.pdf

Link to comment
Deli na drugih spletnih mestih

Včasih je imelo tudi več firm enake okvirje,ker ni nujno,da so jih sami; kot"znamka";delali.Zdi se mi,da imaš net pod nalepko...preveri,če sta pokončno locirani na glavi okvirja dve luknjici za značko.Verižnik ni NSU-jev,temveč je podoben Wandererju skoraj 100%.

Omenjena znamka Special...mi je nepoznana,čeprav imam medeninasto predvojno značko ..tudi jaz sem imel en okvir pri kolegu z tako šahovnico,pa nisva pogruntala...je pa bil okvir drugačen.

Preveri,če ima okvir luknjice za prinetat značko in če je izmeri kolko je razdalja med njima.

Pozdrav.

KASTRO

Popravek od kastro
Link to comment
Deli na drugih spletnih mestih

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Odgovori na to temo...

×   Prilepil si že oblikovan tekst.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Povezava je bila samodejno vdelana.   Vseeno prikaži kot povezavo?

×   Tvoja prejšnja vsebina je bila obnovljena.   Počisti urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...